joi, 29 septembrie 2011

Pescuit la Stiuca



Sambata trecuta am fost la un pescuit la stiuca , pe niste balti de pe marginea Dunarii . Am incercat cu tot felul de linguri , spinner bait`uri , plastice offset ( intrucat era f mult bradis ) , streamere ... nici un rezultat ... am luat trusa d voblere si ... am incepout sa o caut ... nimic . Cum se poate ? Stiam clar ca e f multa stiuca acolo . In cele din urma am recurs la varianta de vobler extrem ( de la mine din trusa ) - un Salmo Slider Floating , de 12 cm ( Green tiger ) ... f mare , f greu ... dupa cateva lansari , vine prima care nu face prea mult tamtam .. m-am uitat pe partea de jos a maxilarului iar fata nu avea nici macar proteza la ea...ca dinti demult nu mai avea ... Dupa vreo 20 min de incercari , a mai intrat inca una , pe acelasi lipan de vobler , de data asta mai mare si mult mai nervoasa , tragand catre toate marginile stufoase din jur si intrand prin bradis ca burghiul .. cu chiu cu vai am scos-o in barca .. bineinteles , inghitise bine vobleru , am luat cascatorul si am trecut-o iarasi la controlul stomatologic ... si asta , pe cat era de mare pe atat era de cheala...in gura ...
Dupa discutii avute cu alti pescari din alte zone , am inteles ca si in alte locuri sufera saraca de acelasi handicap - n-are dinti in perioada asta , atacand doar sa isi apere teritoriu .
Cei care sustin ca isi schimba treptat dintii , sau unu cate unu ... GRESIT .... cand ii schimba , ii schimba toti si nu mananca nici s-o ... :))
Pe dunare am inteles ca in locurile cu apa mica si-a facut deja aparitia , dar , de asemenea , ataca foarte firav .


Un comentariu: