duminică, 25 ianuarie 2015

Taparine pentru scrumbie - sezonul 2015


        Pentru sezonul 2015 de pescuit la scrumbie vor fi disponibile spre comercializare in jur de 200 taparine ( din pricina faptului ca acestea se realizeaza 100 % manual, a complexitatii de realizare a acestora si a timpului mare pe care il necesita - aproximativ 90 minute / taparina ). Se pare ca acestea nu vor mai fi disponibile foarte mult timp si cu siguranta ca in in plin sezon stocul disponibil va fi 0 , intrucat pana astazi, 25.1.2015 mai bine de 30 % din cele 200 de bucati au fost deja comandate / rezervate. In concluzie , pentru iubitorii acestui pescuit care se poate practica o singura data pe an , pentru pescarii care doresc taparine de calitate superioara , recomand sa nu asteptati pentru a comanda cand incepe sezonul intrucat asa cum am mai spus, cu siguranta, stocul va fi 0 .
        Asa cum unii stiu deja , anul acesta avem disponibil doar modelul tip viermisor, considerat ca fiind cel mai eficient model de taparina pesntru pescuitul scrumbiei. Ca si culori, am ramas la 3 culori ce si-au dovedit supereficienta in ultimii 5 ani de pescuit / teste : galben - excelenta pentru apa tulbure si cote mari si verde si rosu , excelente pentru apa curata . Recomand pescarilor sa aiba in trusa fiecare culoare din mai multe motive - turbulenta apei va fi diferita de la o saptamana la alta primavara ; exista momente pe parcursul unei zile cand scrumbia prefera dimineata verdele, spre amiaza rosul apoi galbenul .

        In continuare , iata si cateva fotografii surprinse anul trecut , in primavara lui 2014, cand desi multa lume s-a plans ca nu a prins scrumbie caci a fost apa foarte mare si tulbure , taparinele galbene tip viermisor realizate de noi , ne-au adus suficiente capturi. Cel mai important lucru in acet caz este sa sti unde sa cauti scrumbia si sa ai nalucile necesare - in cazul nostru am prins la apa mica de 1,5...2 m adancime si in anafoare foarte apropiate de mal , marea majoritate a capturilor atacand pana in 10 m de mal . In cazul anilor cu apa limpede , am prins mult mai bine in anafoarele situate la 60...70 m de mal.


                         












       
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu