Taparine SCRUMBIE

        

      Pentru pescuitul scrumbiei realizam taparine care inglobeaza cele mai eficiente modele si culori din ultimii trei ani de productie si teste.
      Calitatea taparinelor a fost si ea imbunatatita , folosind doar carlige de calitate , produse de renumita firma japoneza Daiichi, carlige special create pentru realizarea mustelor artificiale. Firul taparinelor este de asemenea un fir cu o rezistenta extraordinara , atat la nod cat si la abraziune - Maver Smart Forza 8 ( 0,35 mm - 18,3 kg rezistenta ) . 
      Restul materialelor folosite sunt de calitate ireprosabila : fibre de par , krystal flash , lacuri , vopsele , body stretch - ul ( latex`ul din modelele tip viermisor ) , materialele fiind 100 % de provenienta Poloneza sau din Germania . 
        
        Varful de gama , dupa cum se poate vedea si din materialele video ralizate , il reprezinta taparinele de tip viermisor .     


 SFATURI  FOARTE IMPORTANTE  :    


    1.  Taparina se foloseste intr-o anumita pozitie , asa incat piciorusele sa stea cat mai departate de linia principala si sa nu se rasuceasca cu aceasta in timpul aruncarii sau al recuperarii . Vedeti foto de mai jos : !!!
    2.  PENTRU O FOLOSIRE MAI INDELUNGATA , NU LASATI TAPARINELE LA SOARE DECAT ATATA TIMP CAT AU NEVOIE SA SE USUCE , MAI CU SEAMA CELE DE TIP VIERMISOR . DUPA USCARE , RECOMANDAM SA LE PUNETI INAPOI IN PUNGULITA SI SA LE TINETI INTR-UN LOC FERIT DE LUMINA SOARELUI . 
   


Seria BLACK - SABIKI 

Fotografiile sunt cu titlu informativ .                                      Model 1   Taparina rosie de tip viermisor pentru pescuitul scrumbiei
                                                                  -   14 RON / taparina cu 5 carlige   -                                Model 2   Taparina verde de tip viermisor pentru pescuitul scrumbiei
                                                            -   14 RON / taparina cu 5 carlige   -


                          Model 3  Taparina galbena de tip viermisor pentru pescuitul scrumbiei
                                                             -   14 RON / taparina cu 5 carlige   -


  Model  4 Taparina simpla de culoare rosie pentru pescuitul scrumbiei 
  -   9,5 RON / taparina cu 5 carlige   -  Model  5 Taparina simpla de culoare verde pentru pescuitul scrumbiei
     -   9,5 RON / taparina cu 5 carlige   -   Model  6 Taparina simpla de culoare galbena pentru pescuitul scrumbiei
   -   9,5 RON / taparina cu 5 carlige   -


  Model  7 Taparina simpla de culoare neagra pentru pescuitul scrumbiei
-   9,5 RON / taparina cu 5 carlige   -        Plumbii folositi la pescuitul scrumbiei sunt cei de tip tigare , cu gramaje cuprinse intre 35...100 g , folosindu-se gramaje adecvate curentului apei in care se pescuieste precum si adancimii acesteia.   
    Nu se recomanda folosirea plumbilor f grei la pescuitul de pe mal intrucat se risca ruperea varfului batului sau a taparinei . In aceasta situatie se recomanda folosirea unui fir textil subtire , de max 10 lbs  ( 0,14 mm ) , care sa permita aruncari lungi cu plumbi de 60...80 g .PLUMBI TAPARINA SCRUMBIE

                          CATEVA MATERIALE FOLOSITE : 

Daiichi Fly hooks are the finest in the world. Here's why:
- They are made of the finest high carbon steel, which is hardened and tempered to an exacting formula that makes for a long point life and a very strong hook.
- Daiichi hooks use a 12-degree constant taper ground needle point. This eliminates irregularities in shape, assuring no weak spots, & gives amazing speed of penetration.
- We also chemically sharpen our hooks in a special bath that deburs their points.
- Daiichi hooks come in multiple finishes that are all evenly and smoothly applied.
- Each hook is precision tooled "true" to the exact design of the eye, bend, gape & barb.
- Our barbs are an advanced "low profile" design that results in minimal weakness and less broken hooks and lost fish.
- We offer a very wide variety of hook patterns for almost every fly tyers needs.


                    Head cement

  


           


                             Krystal flash

29 de comentarii:

 1. Culorile sunt atragatoare dar parul natural ce provenienta are?

  RăspundeţiȘtergere
 2. este clar ca parul este decolorat si vopsit in diverse culori . provenienta... doar producatorul o poate sti .

  RăspundeţiȘtergere
 3. Da asta e sigur doar ca ma gandeam daca o fi de origine animala sau umana...

  RăspundeţiȘtergere
 4. foarte interesante produse si nu sunt scumpe.........pacat ca nu se gasesc si in Calafat.....

  RăspundeţiȘtergere
 5. cel mai fascinant pescuit de pe la noi...
  cel de scrumbie...

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. are mare dreptate...
   sigur pentru cei din orasele Dunarene si nu numai...

   Ștergere
  2. da de unde iesti ma braila si iesti pescar

   Ștergere
  3. Dl Rasu .. fiti mai explicit in exprimare ...

   Ștergere
  4. este cumva inchis pescuitul la scrumbie de la gura timocului spre baraj stie cineva ca eu asa am auzit

   Ștergere
 6. pe unde se afla bancul de scrumbie?

  RăspundeţiȘtergere
 7. abia astept sa folosesc taparinele de la tine domn marius sper sa dea rezultate altfel .....

  RăspundeţiȘtergere
 8. cozia,guia, pristol,izvoare.se prind si 9kg pe zi

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mai fratica de ce le dai cu minciuna la ce ai prins 9kg de scrunbie pe zi ...la plasa?eu am fost in zona pristol si am stat o luna si nici un pescar din zona nu a prins 9kg pe zi asa ca laso mai moale

   Ștergere
  2. Aici intervin si eu ... la Pristol , de vreo 2 ani incoace nu s-a mai prins scumbie bine , probabil din pricina cotelor scazute ale apei si a curentului destul de scazut , fata de acum 3...4 ani cand mergea struna . 9 kg de scrumbie inseamna cam 30 de scrumbii , ceea ce nu e f greu de prins atunci cand mananca . Desi am parintii in pristol, nu am dat decat odata acolo la scrumbie, jos , catre garla mare , la garloaca , unde se mai ciugulea. in rest , am fost la izvoare unde curentul apei era destul de puternic fiind aproape de baraj si bancurile de scrumbie erau comasate . In cazul meu cred ca materialele video de anul trecut , facute special pentru clienti dar si pentru carcotasi , spun tot. Au fost zile acolo ( in general cele cu vreme rece , ploioasa ) cand s-a luat acolo scrumbie la batz cu taparina ca la balamuc, asa ca domnule ( nush cum va cheama , dar vedeti ca toata lumea isi trece macar numele mic ) nu mai fiti carcotas ... s-a prins scrumbie si se va prinde ... important e locul si ziua , apoi echipamentul .

   Ștergere
 9. Marti , pe ploaia aia torentiala s-a prins excelent . Marius, merci pentru taparine si pentru info . Rosul si verdele mi-au adus 16 kg de scrumbie , marti , in capul insulei de la pf2 ( de la decantor in jos ) . Secretul este sa nu dai intr-un singur loc ci sa te muti continuu ptr ca nici bancurile nu stau pe loc , tot timpul trecand ba in sus ba in jos.
  Abia astept sa se deschida pescuitul sa dau cu streamerele si dupa avat pe acolo itrucat juca in prostie seara si dimineata in mal.

  George , Orsova.

  RăspundeţiȘtergere
 10. nu stiu cum prindeti voi cu taparina scrumbie ? la noi in harsova jud c-ta doar eu si vre-o doi doi colegi ce am mai dat dar am prins avat

  RăspundeţiȘtergere
 11. salut baetii la HARSOVA am dat anul trecut legat aprorape de geamandura din barca,si am prins avat marisor;cite3-4bucatila o aruncatura.scrumbie am prins 2 bucati si alea foarte mici . cind dai de pe mal le agati ,.cum sa dau fara sa agat/?.

  RăspundeţiȘtergere
 12. Scrumbia in primul rand trebuie cautata. E un peste in continua miscare , atat pe palierul apei ( sus / jos ) cat si ca zone . E bine sa cautati zonele cu anafoare ( curenti puternici , varteje ) .. acolo-i place sa stea . Daca curentii astia sunt la 10 m de mal, acolo o gasesti .. nu ai ce cauta pe mijlocul Dunarii . Daca dai de pe mal , foloseste un plumb mai usor, nu-l tarai pe fund ci printre ape, recuperarea si jocul taparinei fa-l cu varful batului cat mai sus , asta pentru a evita agatzarea taparinei sau a plumbului .. dar daca in zona sunt AGATATORI atunci nu ai ce face ... pune mai intai doar un plum, fa 10...15 aruncari in zona vizata , vezi ce e acolo apoi pui taparina...sau te muti in alta parte .

  RăspundeţiȘtergere
 13. Pentru doritori, aici gasiti un mare bagaj de INFO DESPRE SCRUMBIE .

  http://www.pescuitlamusca.ro/page4/page82/scrumbia_de_dunare.html
  RăspundeţiȘtergere
 14. dau linga geamandura ,pentru ca acolo cind mai scade apa ieseo piatra mare :ramane ca o insula pe mislocul dunarii. s-aprinns acolo somni mari si toate rasele de peste le gasesti acolo dar trebuie sa ai barca pentru ca sint curenti si virtejuri mari de tot. vara n-ailoc nici cu barca nici pe piatra :;sunt oameni care dorm acolo

  RăspundeţiȘtergere
 15. Va salut
  Ceva info despre scrumbie???
  Multumesc anticipat

  RăspundeţiȘtergere
 16. daca a fost localizata pe undeva pe dunare
  A inceput sa urce???

  RăspundeţiȘtergere
 17. scrumbia inca nu a urcat dar anul asta cred ca facem treaba pt ca o sa fie curentul la mal ! fir intins !

  RăspundeţiȘtergere
 18. CAND MAI PUNETI COMENTARII , VA ROG SA LASATI SI UN NUME SI LOCUL DE UNDE SUNTETI. ASTA VA AJUTA IN A RASPUNDE ANUMITOR PERSOANE DAR NE VA OFERI SI INDICII DESPRE LOCURILE DE UNDE NE TRANSMITETI ANUMITE INFORMATII LEGATE DE PESCUIT...DE SCRUMBIE. MULTUMESC .

  RăspundeţiȘtergere
 19. Cum e marius ne lasa astia sa pescuim la scrumbie anul asta sau Nu???
  te salut numai bine

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru toti pescarii de scrumbie. Da este voie la scrumbie in orce zona a jud MH. Aceasta info.am primit-o de la Sectorul PF Vrata deoarece vrem sa mergem pe 01 si 02/05/2013 in zona Pristol si nu eream siguri nici noi si de aceea am intrebat la PF Vrata.

   Ștergere
 20. Asa este , confirm si eu .
  Este voie la scrumbie , recreativ/sportiv pe zona sectorului de frontiera al judetului MH.

  RăspundeţiȘtergere
 21. poti prinde si chefal cu aceste taparine? daca pescuim pe litoral?

  RăspundeţiȘtergere
 22. Daca sunt facute pe marimea potrivita de carlig da, se poate prinde si chefal... din cate stiu la chefal trebuie carlige mai mari no 2 si culoarea " mustelor " alba ... luati legatura cu Marius , ii spuneti exact ce va trebuie si omul va face .
  ,Mie mi-a facut pentru stavrid si au fost excelente, dar am stiut ce sa-i cer sa-mi faca .

  Costin

  RăspundeţiȘtergere