vineri, 22 mai 2015

Retrospectiva sezonului de pescuit la scrumbie - 2015


        Dupa cum era de asteptat , scrumbia a inceput sa fie activa dupa data de 3..4 Mai . S-a prins foarte bine din barca , fiind apa scazuta si limpede dar s-a prins binisor si de pe mal , pe la Cetate, Calafat, Gruia - din informatiile care le am. A fost un an foarte productiv comparativ cu ultimii 2..3 ani , prinzandu-se numai scrumbii mari, frumoase. Ca si taparine, au fost eficiente cele de culoare verde si negru , pana in orele 10 ale diminetii apoi culoarea rosu / roz / visiniu - in principiu culori derivate din rosu, au facut diferenta de capturi intre pescarii care le-au avut si cei care nu. Au fost foarte multi pescari care au sunat pentru taparine, multi dintre dansii sunand chiar in momente in care eram efectiv in barca , in drill. Ca si sfat , nu asteptati luna Aprilie sau Mai pentru comenzi, acestea putand fi efectuate inca din luna Ianuarie . Din pricina faptului ca taparinele sunt realizate manual 100 % , timpul imi permite sa leg doar 300...400 taparine pe sezon, care se epuizeaza destul de repede , anul acesta la mijlocul lunii Martie fiind stoc 0 disponibil.
        Suntem in data de 22.5.2015 si deja intensitatea pescuitului la scrumbie si eficienta lui a scazut , intrucat aceasta a depus icrele si a inceput sa coboare inapoi catre Marea Neagra . Se mai prind inca masculi, care sunt dealtfel destul de mititei comparativ cu femelele . Norocosi vor fi de acum cei din josul Dunarii , care o vor intalni acum si mai activa, pe coborare.

       Mai jos puteti gasi 2 filmulete realizate in cursul saptamanii trecute , pe parcursul pescuitului la scrumbie , filmulete pe care le puteti gasi si in sectiunea GALERIE FOTO / VIDEO , alaturi de alte filmulete realizate de noi . Calitatea video nu este cea mai buna fiind nevoit sa si filmez sa si pescuiesc in acelasi timp, dar cred ca informatiile transmise sunt pana la urma cele mai importante.
       Intrucat prohibitia se apropie de sfarsit , va astept cu alte produse de calitate, destinate pescuitului la avat, clean, rosioara, oblete ..etc

    Video 1 : https://www.youtube.com/watch?v=YutlnoSOSys
    Video 2 : https://www.youtube.com/watch?v=ewI6Szz2eZ0


      Fir intins tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu