Taparine SABIKI SCRUMBIE

        

      Pentru pescuitul scrumbiei realizam muste artificiale care inglobeaza cele mai eficiente modele si culori din ultimii 12 ani de productie si pescuit/testare. 
      Calitatea mustelor a fost imbunatatita continuu, folosind doar carlige de calitate. Firul monturilor este de asemenea un fir monofilament de fabricatie Japoneza cu o rezistenta extraordinara in combinatie cu fir de tip fluorocarbon de foarte buna calitate folosit la legarea strunelor.     
         




Muscă artificială pentru pescuitul scrumbiei 
realizată pe cârlig Gamakatsu No.5  =  4 RON / muscă
   
                           






















         
                      -  taparina cu 6 muste artificiale    ( lungimea taparinei aproximativ 200 cm ) 
                      -  taparina cu 7 muste artificiale    ( lungimea taparinei aproximativ 230 cm ) 
                      -  taparina cu 8 muste artificiale    ( lungimea taparinei aproximativ 260 cm ) 
                      -  taparina cu 9 muste artificiale    ( lungimea taparinei aproximativ 290 cm )
                      -  taparina cu 10 muste artificiale  ( lungimea taparinei aproximativ 320 cm ) 
                      -  taparina cu 11 muste artificiale  ( lungimea taparinei aproximativ 350 cm )
                      -  taparina cu 12 muste artificiale  ( lungimea taparinei aproximativ 380 cm )



          
                             RECOMANDARI  IMPORTANTE  :    


    1.  Taparina se foloseste intr-o anumita pozitie asa incat muștele sa stea cat mai departate de linia principala si sa nu se rasuceasca cu aceasta in timpul lanseurilor sau recuperarii. Vedeti foto de mai jos !!! Utilizarea in pozitie incorecta poate duce la rezultate foarte slabe.
     






  2.  PENTRU O FOLOSIRE MAI INDELUNGATA, NU LASATI TAPARINELE LA SOARE DECAT ATATA TIMP CAT AU NEVOIE SA SE USUCE, MAI CU SEAMA CELE DE TIP VIERMISOR. DUPA USCARE RECOMANDAM SA LE PUNETI INAPOI IN PUNGULITA SI SA LE TINETI INTR-UN LOC FERIT DE LUMINA SOARELUI SI UMEZEALA. ACEST LUCRU ASIGURA DURATA MAI MARE DE VIATA A CARLIGELOR, MUSTELOR SI A FIRELOR. DE LA UN SEZON LA ALTUL, PENTRU O BUNA CONSERVARE, SE RECOMANDA ADAUGAREA IN PUNGULITELE DE PASTRARE A UNEI MICI CANTITATI DE PUDRA DE TALC, DIN CEA FOLOSITA LA INGRIJIREA BEBELUSILOR. 

 3.  RECOMANDARE CULORI FUNCTIE DE TRANSPARENTA APEI :

-- in cazul cotelor mari cu apa tulbure cea mai eficienta culoare s-a dovedit a fi galbenul, situatie in care scrumbia se prinde aproape de mal,in zone cu apa relativ adanca langa mal (minim 2 metri). Si la culorile verde si rosu s-a prins dar cum am mai spus galbenul face diferenta. De asemenea, este recomandat a fi cautata catre suprafata apei, cu plumbi usori indiferent ca pescuim de pe mal sau din barca.

-- in cazul cotelor normale/scazute, cu apa curata, scrumbia agreaza curentii mai puternici aflati la 40..100 m de mal, situatie in care e recomandat pescuitul din barca, pentru a putea pescui de-a lungul curentului(de pe mal taparina nu poate fi tinuta/jucata foarte mult timp in curent, deoarece este impinsa in mal dar totusi, se pot obtine rezultate notabile si de pe mal ). In cazul apelor curate, din experienta anilor trecuti, s-a observat ca la primele ore ale diminetii prefera culoarea verde si negru, dupa care culoarile rosu si roz ofera rezultate remarcabile, urmand ca dupa orele pranzului, culoarea negru sa fie din nou recomandata dar si mov sau albastru. In ultimii 2 ani am prins foarte bine scrumbie pe inserat, chiar putin intuneric, la culori precum galben si alb, cu plumb usor de 40 g catre suprafata apei.

-- in cazul apelor ceva mai reci fata de media normala a perioadei, indiferent daca pescuim din barca sau de pe mal, se recomanda pescuitul scrumbiei in straturile inferioare ale apei. Aici cele mai bune rezultate au fost obtinute folosind culorile verde + galben.

   4. Foarte multe persoane intreaba ce culori recomand - nu pot sa preconizez care vor fi debitele Dunarii in primavara, nu pot sa stiu cat de limpede sau tulbure va fi apa. In consecinta, recomand minim cate 2 taparine din fiecare culoare : galben, rosu, verde, negru pentru a putea acoperi orice situatie .


        Plumbii recomandati la pescuitul scrumbiei sunt cei de tip tigare sau lacrima, cu gramaje cuprinse intre 20...150 g, folosindu-se gramaje adecvate curentului apei in care se pescuieste precum si adancimii acesteia.   
    Nu se recomanda folosirea plumbilor foarte grei la pescuitul de pe mal intrucat se risca ruperea varfului batului sau ruperea taparinei in lansare, dar si agatarea acestora mult mai rapid in pragurile din fata. In aceasta situatie se recomanda folosirea unui fir textil subtire, de max 8 lbs ( 0,12....0,14 mm ), care sa permita lanseuri lungi cu plumbi de 60...70 g. Plumbii de 100...150 g se recomanda a se folosi atunci cand pescuiti din barca, in locuri in care curentul apei este foarte puternic si adancmea apei poate ajunge si la 10...14 metri.



PLUMBI TIP ȚIGARE PENTRU PESCUIT CU   ȚAPARINA 














56 de comentarii:

  1. Culorile sunt atragatoare dar parul natural ce provenienta are?

    RăspundețiȘtergere
  2. este clar ca parul este decolorat si vopsit in diverse culori . provenienta... doar producatorul o poate sti .

    RăspundețiȘtergere
  3. Da asta e sigur doar ca ma gandeam daca o fi de origine animala sau umana...

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte interesante produse si nu sunt scumpe.........pacat ca nu se gasesc si in Calafat.....

    RăspundețiȘtergere
  5. cel mai fascinant pescuit de pe la noi...
    cel de scrumbie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. are mare dreptate...
      sigur pentru cei din orasele Dunarene si nu numai...

      Ștergere
    2. da de unde iesti ma braila si iesti pescar

      Ștergere
    3. Dl Rasu .. fiti mai explicit in exprimare ...

      Ștergere
    4. este cumva inchis pescuitul la scrumbie de la gura timocului spre baraj stie cineva ca eu asa am auzit

      Ștergere
  6. pe unde se afla bancul de scrumbie?

    RăspundețiȘtergere
  7. abia astept sa folosesc taparinele de la tine domn marius sper sa dea rezultate altfel .....

    RăspundețiȘtergere
  8. cozia,guia, pristol,izvoare.se prind si 9kg pe zi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai fratica de ce le dai cu minciuna la ce ai prins 9kg de scrunbie pe zi ...la plasa?eu am fost in zona pristol si am stat o luna si nici un pescar din zona nu a prins 9kg pe zi asa ca laso mai moale

      Ștergere
    2. Aici intervin si eu ... la Pristol , de vreo 2 ani incoace nu s-a mai prins scumbie bine , probabil din pricina cotelor scazute ale apei si a curentului destul de scazut , fata de acum 3...4 ani cand mergea struna . 9 kg de scrumbie inseamna cam 30 de scrumbii , ceea ce nu e f greu de prins atunci cand mananca . Desi am parintii in pristol, nu am dat decat odata acolo la scrumbie, jos , catre garla mare , la garloaca , unde se mai ciugulea. in rest , am fost la izvoare unde curentul apei era destul de puternic fiind aproape de baraj si bancurile de scrumbie erau comasate . In cazul meu cred ca materialele video de anul trecut , facute special pentru clienti dar si pentru carcotasi , spun tot. Au fost zile acolo ( in general cele cu vreme rece , ploioasa ) cand s-a luat acolo scrumbie la batz cu taparina ca la balamuc, asa ca domnule ( nush cum va cheama , dar vedeti ca toata lumea isi trece macar numele mic ) nu mai fiti carcotas ... s-a prins scrumbie si se va prinde ... important e locul si ziua , apoi echipamentul .

      Ștergere
  9. Marti , pe ploaia aia torentiala s-a prins excelent . Marius, merci pentru taparine si pentru info . Rosul si verdele mi-au adus 16 kg de scrumbie , marti , in capul insulei de la pf2 ( de la decantor in jos ) . Secretul este sa nu dai intr-un singur loc ci sa te muti continuu ptr ca nici bancurile nu stau pe loc , tot timpul trecand ba in sus ba in jos.
    Abia astept sa se deschida pescuitul sa dau cu streamerele si dupa avat pe acolo itrucat juca in prostie seara si dimineata in mal.

    George , Orsova.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu cum prindeti voi cu taparina scrumbie ? la noi in harsova jud c-ta doar eu si vre-o doi doi colegi ce am mai dat dar am prins avat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vreți să vedeți filme cu pescuitul la scrumbie,am multe filme pe Canalul video cu același nume, Gabriel Ivan.In primavara asta vreau sa o incerc la intrarea în Dunare de la Marea neagră

      Ștergere
  11. salut baetii la HARSOVA am dat anul trecut legat aprorape de geamandura din barca,si am prins avat marisor;cite3-4bucatila o aruncatura.scrumbie am prins 2 bucati si alea foarte mici . cind dai de pe mal le agati ,.cum sa dau fara sa agat/?.

    RăspundețiȘtergere
  12. Scrumbia in primul rand trebuie cautata. E un peste in continua miscare , atat pe palierul apei ( sus / jos ) cat si ca zone . E bine sa cautati zonele cu anafoare ( curenti puternici , varteje ) .. acolo-i place sa stea . Daca curentii astia sunt la 10 m de mal, acolo o gasesti .. nu ai ce cauta pe mijlocul Dunarii . Daca dai de pe mal , foloseste un plumb mai usor, nu-l tarai pe fund ci printre ape, recuperarea si jocul taparinei fa-l cu varful batului cat mai sus , asta pentru a evita agatzarea taparinei sau a plumbului .. dar daca in zona sunt AGATATORI atunci nu ai ce face ... pune mai intai doar un plum, fa 10...15 aruncari in zona vizata , vezi ce e acolo apoi pui taparina...sau te muti in alta parte .

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru doritori, aici gasiti un mare bagaj de INFO DESPRE SCRUMBIE .

    http://www.pescuitlamusca.ro/page4/page82/scrumbia_de_dunare.html




    RăspundețiȘtergere
  14. dau linga geamandura ,pentru ca acolo cind mai scade apa ieseo piatra mare :ramane ca o insula pe mislocul dunarii. s-aprinns acolo somni mari si toate rasele de peste le gasesti acolo dar trebuie sa ai barca pentru ca sint curenti si virtejuri mari de tot. vara n-ailoc nici cu barca nici pe piatra :;sunt oameni care dorm acolo

    RăspundețiȘtergere
  15. Va salut
    Ceva info despre scrumbie???
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  16. daca a fost localizata pe undeva pe dunare
    A inceput sa urce???

    RăspundețiȘtergere
  17. scrumbia inca nu a urcat dar anul asta cred ca facem treaba pt ca o sa fie curentul la mal ! fir intins !

    RăspundețiȘtergere
  18. CAND MAI PUNETI COMENTARII , VA ROG SA LASATI SI UN NUME SI LOCUL DE UNDE SUNTETI. ASTA VA AJUTA IN A RASPUNDE ANUMITOR PERSOANE DAR NE VA OFERI SI INDICII DESPRE LOCURILE DE UNDE NE TRANSMITETI ANUMITE INFORMATII LEGATE DE PESCUIT...DE SCRUMBIE. MULTUMESC .

    RăspundețiȘtergere
  19. Cum e marius ne lasa astia sa pescuim la scrumbie anul asta sau Nu???
    te salut numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru toti pescarii de scrumbie. Da este voie la scrumbie in orce zona a jud MH. Aceasta info.am primit-o de la Sectorul PF Vrata deoarece vrem sa mergem pe 01 si 02/05/2013 in zona Pristol si nu eream siguri nici noi si de aceea am intrebat la PF Vrata.

      Ștergere
  20. Asa este , confirm si eu .
    Este voie la scrumbie , recreativ/sportiv pe zona sectorului de frontiera al judetului MH.

    RăspundețiȘtergere
  21. poti prinde si chefal cu aceste taparine? daca pescuim pe litoral?

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca sunt facute pe marimea potrivita de carlig da, se poate prinde si chefal... din cate stiu la chefal trebuie carlige mai mari no 2 si culoarea " mustelor " alba ... luati legatura cu Marius , ii spuneti exact ce va trebuie si omul va face .
    ,Mie mi-a facut pentru stavrid si au fost excelente, dar am stiut ce sa-i cer sa-mi faca .

    Costin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chefalul nu se prinde la taparina , ci la rama de mare ,poate stavride .

      Ștergere
  23. Bai mariuse ce le faci la taparinele alea ? Parca is fermecate. Am pescuit la Izvoarele la inceputul lui Mai , chiar in dreptul ciocolatelor. Eu si inca un baiat de la Anina,tot client de al tau din cebam inteles de pe la baieti , am prins cate 15..16 kg din barca in timp ce aia de pe langa noi isi rodeau unghiile de ciuda...uite ala iara lua 2...iar scoate .. iar ..iar lua..cu ce o da...asa o tineau, se auzeau din barci. Sincer recomand taparinele facute de Marius , s a vazut diferenta fata de cele din magazin. Se vede ca le faci cu pasiune , altfel n ar mai avea eficienta si calitatea care o au.

    Gusti, Pitesti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta am patit si eu inDelta acum 4 zile, eu luam vaduvite si rosioare una dupa alta, cate 3 la taparine, restul au luat..pauza :)

      Ștergere
    2. Nu vad un nr de tel ceva, cum pot lua legatura cu Marius???!!!

      Ștergere
    3. Buna ziua, la sectiunea CONTACT gasiti aceste informatii .

      Ștergere
    4. Multumesc frumos. Plumbii ce preturi au?!

      Ștergere
  24. Confirm cele spuse, super muste,multumiri pentru sprijin si indrumare.
    Vali-V, Cde Ag.

    RăspundețiȘtergere
  25. Calitate , promptitudine, seriozitate. Am avut o mica strangere de inima cand am platit in cont cei 700 ron cat valora comanda, insa s a dovedit ca nu am avut de ce sa imi fac griji - a doua zi a venit curierul cu produsele care efectiv mi au placut la maxim. Lucrate super, cu multa atentie.

    Mircea , Curtea de Arges

    RăspundețiȘtergere
  26. va salut cum pot sa fac si eu comanda de niste taparine
    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  27. pentru 2017, nu se mai primesc comenzi. din septembrie incolo, pentru 2018 ...

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua!
    Stiti cumva daca sunt eficiente si in Sulina?
    Merg foarte des acolo dar apa este foarte adanca in zona .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu nu prea se hraneste pe urcare , in acele zone , intrucat apa este rece in acea perioada... scrumbia incepe sa se hraneasca usor usor cand apa ajunge spre 14..15 grade, optimul fiind spre 18...19 grade.

      Ștergere
  30. ceva taparine ptr 2019 ? daca da , astept un raspuns ,multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mai faceți taparine? Aș vrea și eu cîteva!

    RăspundețiȘtergere
  32. Aș dori și eu cîteva taparine cine mă ajută

    RăspundețiȘtergere
  33. Mai faceti taparine ? As dori sa cumpar 15 taparine !

    RăspundețiȘtergere
  34. As dori sa cumpar si eu cum putem lua legatura

    RăspundețiȘtergere
  35. Vreau sa cupar, cum pot sa fac comanda? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  36. si eu vreau sa cumpar 10 buc cum pot face asta

    RăspundețiȘtergere
  37. A aparut scrumbia in zona Calafat ?

    RăspundețiȘtergere
  38. Pentru comenezi , vedeti sectiunea dedicata.

    RăspundețiȘtergere
  39. Va salut
    As vrea sa comand, cum procedez?

    RăspundețiȘtergere