luni, 7 mai 2012

Scrumbia la Pristol

Am fost sambata dupa amiaza in jur de ora 2 sa incerc putin la scrumbie. Locul ales - Cozia ( Mehedinti ) , langa Pristol , la garloaca . De dimineata am inteles ca fusesera acolo undeva la 600 de pescari . S-a prins binisor de dimineata. Cand am ajuns , am luat o scrumbie mare pe culoarea rosu . Dupa jumatate de ora a trebuit sa plec , deoarece aveam alte prb de rezolvat .
  Duminica dimineata am fost din nou , dedesubt de ciocolate , la 100 m ( in dreptul Gurii Timocului ) . La 6 jumate am fost pe balta , juca frumos in larg , dar a inceput sa manance bine in jurul orei 8 . Se prindea la taraiala, cu taparina pe fund. Din ce am vazut si pe la ceilalti pescari , verdele ii placea cel mai tare in acel loc , fiind un pescar langa mine care avea un stil f ciudat de recuperare si care totusi lua cate una la fiecare mana . In jurul orei 9 am plecat , cu convingerea ca scrumbia a inceput sa manance bine , intrucat majoritatea celor care stiau sa dea , aveau cel putin 3..4 kg pana la ora 9 .
  Weekendul viitor o sa-l aloc in intregime scrumbiei si voi reveni atat cu info cat si cu ceva materiale foto/video ptr cei interesati .

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru informati una singura mai trebuia sa stiu cu ce plumb ai dat si la ce distanta mersi oricum .

    RăspundețiȘtergere
  2. plumb 60 g , recuperare cat mai pe fund a taparinei ( toate carligele sa evolueze cat mai jos ) , distanta la 60...70 m de mal .

    MARIUS

    RăspundețiȘtergere