miercuri, 6 iulie 2022

Pescuit la scrumbie - 2022

 In urma sezonului foarte slab de pescuit la scrumbie aferent anului 2022 , am decis sa incerc sa fac o analiza a ceea ce s-a intamplat si sa caut o cauza posibila.

 In luna Martie , luna in care migratia bacurilor de scrumbie ar trebui sa se desfasoare , am cosntatat ca fata de anii trecuti, cotele apelor Dunarii au fost foarte scazute , indeosebi dupa jumatatea lunii. Faptul ca acestea au evoluat in continua scadere , a dus la debite mici de apa precum si curent destul de scazut. 

Este cunoscut faptul ca scrumbia este un peste de curent, care urca cu atat mai bine cu cat curentul apei este mai puternic. 

Avand lipsa de debit si curent foarte scazut, au urcat foarte putine bancuri fata de cat ar fi trebuit. Luand in calcul si pescuitul comercial care a luat proportii inimaginabile, de la Galati .. Braila in sus a mai scapat foarte putin peste care a ajuns in zonele Dolj , Mehedinti . 

In concluzie, se pare ca lipsa precipitatiilor din iarna dar si pescuitul intensiv comercial , au fost factorii care au produs surprize neplacute in acest an tuturor pescarilor sportivi la scrumbie. 


Iata aici si graficul cu cotele Dunarii din acest an si din anii trecuti , pentru luna Martie . 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu