luni, 9 ianuarie 2012

Important pentru toti pescarii

18
Ma framanta de ceva timp o idee care acum poate fi pusa in practica. Sa nu mai asteptam noi de la politicieni sa ne rezolve problema pescuitului ci sa-i facem pe ei sa ne roage sa ne ajute.
Suntem in plin an electoral si peste asta, in plina criza economica, deci e fireasca preocuparea crescanda a romanului pentru fenomenul politic. Daca vom iesi in numar mai mare la vot sau nu, inca nu intuiesc, la fel cum nu sesizez inca precis, in ciuda aproape saptamanalelor sondaje de opinie, in ce directie se indreapta optiunile electoratului. Stiu insa sigur ca nu voi lasa pe altii sa-mi hotarasca soarta mea si viitorul copiilor mei si voi vota. Daca toti vor intelege astfel lucrurile, o eventuala frauda va fi mult mai greu de pus in practica in fata unor diferente mari de scoruri.
Clasa politica corupta a statului mafiot care ne conduce de peste douazeci de ani, isi pregateste deja, intr-o armonie care scapa omului de rand, scaunele caldute pe care spera sa-si tolaneasca fundurile pentru inca un mandat. Atunci, ma intreb de ce sa nu incepem si noi sa ne facem planuri de campanie?
Noi pescarii, suntem o comunitate uriasa, o masa electorala care poate trece ca tavalugul peste ei sau dimpotriva, ii poate imputernici cu drept de reprezentare pe cei demni de incredere.
Daca in privinta alesilor locali nu ne putem baza pe implicarea lor in initiativa legislativa, nu acelasi lucru se poate spune despre cei care doresc sa acceada in parlament.
Un politician abil, este imposibil sa nu agreeze un pact cu o grupare atat de importanta, de la care sa ia voturi. Desigur ca trebuie sa-i fie sugerata (semnalata) existenta acestei comunitati, cu care sa intre in dialog, sa-i afle necazurile si problemele, sa identifice modalitatile de rezolvare si sa faca in cunostinta de cauza si pe baza de termene si strategii concrete, planurile de actiune legislativa pe durata unui mandat. Cu asemenea gen de dialog concret, un om corect, cu statura morala verticala, care sa nu poarte amprenta unor acte de coruptie sau tradari politice anterioare, ar putea capata increderea si votul nostru, aproape indiferent din ce partid face parte.
Bine ar fi ca partidele politice sa ne propuna asemenea oameni dar ideal ar fi sa-i gasim printre noi, de-ai nostri, pescari mai mult sau mai putin cunoscuti dar adevarati si dornici de a schimba situatia actuala dezastroasa in care na zvarcolim fara vreun reper sau speranta de mai bine. Pana la urma, membru de partid sau independent e totuna, daca se angajeaza in slujba unui ideal comun. Asa va putea conta pe suficiente voturi pentru un loc in viitorul parlament. Vor avea insa de dat socoteala, daca ne inseala asteptarile, unor oameni care-i vor judeca mai aprig decat bunicutele ce-i iarta si-i aleg din nou pe cei care le taie pensiile, doar pentru ca le promit cu lacrimi in ochi ca va fi din nou bine si la vara cald.
Timp avem destul pana la alegeri, sperante si dorinta au multi dintre noi sa se implice in sustinerea unui asemenea proiect. Intrebarea e cati? Cati suntem de multi? Poate ca sondajul deschis in acest sens ne va lamuri.
Proiectul poate fi realizat in patru etape. Daca acest sondaj de oportunitate este primul pas, urmatorul ar putea fi stabilirea punctelor principale dintr-o strategie de revizuire a legislatiei conform intereselor pescarilor, in armonie cu refacerea si protejarea arealului acvatic si fondului piscicol natural. punctul trei va fi confruntarea proiectului cu candidatii si desemnarea celor pe care-i sustinem iar ultima etapa trebuie sa fie strategia de concentrare a voturilor pentru atingerea eficienta a scopului final.
Poate ca si alte grupari pescaresti de pe net vor prelua acest proiect si vor intari ideea.
Comentarii si dezbateri mai ample puteti face in forum. (intra in topic)
Nu uitati insa sa votati aici mai intai. (intra in cabina de vot).


ARTICOL PRELUAT DE PE Infopescar.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu