miercuri, 7 aprilie 2021

Pescuit la scrumbie 2021

     Intrucat se apropie inceputul sezonului de pescuit sportiv la scrumbie 2021 , as dori sa fac cateva recomandari celor interesati: 

* pana cand temperatura apei nu depaseste 12 grade , scrumbia se poate prinde doar la plase daca a urcat pe Dunare. De la 12 grade in sus , cu cat creste temperatura apei cu atat si scrumbia se hraneste mai intens si raspunde mai bine la mustele artificiale. Optimul este de la 16..17 grade in sus. 

* atat pentru pescarii care pescuiesc de pe mal , cat si pentru cei care pescuiesc din barca , conform unei hotarari neprofesioniste interne a ANPA dar care este in vigoare, scrumbia se poate pescui sportiv folosind maxim 4 bete cu taparine care sa contina cate maxim 2 carlige fiecare. Va recomand sa aveti la dumneavoastra ȘI taparine cu cate 2 carlige desi in magazine sau artizanal nu veti gasi asa ceva si sa le folositi cand este cazul. ATENTIE la controale , s au dat multe amenzi atat pe mal cat si pe apa pentru aceste aspecte.

* pentru cei care pescuiesc de pe mal , va recomand zone cu apa mai adanca aproape de mal. Atentie la praguri  si agatatori. De asemenea va recomand sa nu va imbulziti unii in altii , ci sa cautati sa aveti cat mai mult spatiu liber pentru a putea pescui in liniste , fara a va incurca liniile cu cei din stanga sau dreapta.

* pentru cei care pescuiesc din barca , va recomand sa aveti in primul rand o ancora suficient de eficienta pentru o buna ancorare , sfoara de 25 ..30 m in asa fel incat sa nu o luati la vale printre alte barci , fire si lansete. Vesta de salvare e obligatorie. La barcile mari - cange , vasle, si alte echipamente pe care ar trebui sa le cunoasteti. Pe cei care se deplaseaza amonte sau aval in cautarea unui loc de pescuit, ii rugam respectuos sa o faca la o distanta cat mai mare, spre 100 m, fata de grupul de barci ancorate la pescuit iar in apropierea acestora sa se deplaseze cu viteza minima. Documentele in permanenta la dumneavoastra, nu pe mal, pentru a putea fi prezentate dupa caz organelor de control. MARE ATENTIE la ancorarea si pescuitul pe șenalul navigabil , puteti fi drastic sanctionati si Doamne fereste loviti de barje sau vapoare ( ambele cazuri s au intamplat in anii trecuti ), deci nu depasiti linia geamandurilor de delimitare a șenalului. 

* pentru toti pescarii , va rog sa va respectati vecinii , fara scandaluri , fara sa iesiti cu barcile in stare de ebrietate ( am asistat la diverse accidente din aceasta cauza ) , va rog sa va adunati frumos toate gunoaiele de unde campati sau pescuiti si sa le duceti acolo unde le este locul.  Desi multi sunt anti anti anti , aveti totusi grija si la masurile de protectie PROPRIE impotriva GUVID 19 .. eu am trecut prin el , cu chiu cu vai, si nu este deloc placut. 


Fir intins si toate cele bune. 

5 comentarii: